Over Het Plein

Het Plein is ontstaan in 2017 doordat een groep bedrijven met complementaire diensten en producten voor de openbare ruimte, de handen ineensloegen. Het doel op dat moment was om op de Vakbeurs Openbare Ruimte een beeld neer te zetten waar de bezoeker niet omheen kan. Een landschapsarchitect ontwierp een spectaculair plein waarop de bezoeker de inrichters konden bezoeken en spreken. Van advies tot het straatmeubilair, van bestratingsvormen tot waterelementen, de meeste elementen voor de inrichting van een openbare ruimte zijn in Het Plein vertegenwoordigd. Waarbij het uitgangspunt is enkel duurzame en kwalitatieve materialen te gebruiken.

Waar staan we voor?
Het Plein is meer dan een opvallende stand op de vakbeurs. Het Plein biedt een platform waarop eenieder die inspiratie of advies zoekt voor de inrichting van de openbare ruimte, terechtkan. Onze missie is dan ook:
Kennis en inspiratie delen ten behoeve van de realisatie van hoogwaardige openbare ruimtes die voldoen aan de voorwaarden van leefbaarheid, veiligheid, circulariteit en klimaat(neutrale)doelstellingen. Rekening houdend met costs of ownership, betaalbaarheid/haalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid van het plein.

Waar gaan we voor?
Het Plein is hét kennisplatform voor het inrichten van een duurzame openbare ruimte waar vakgenoten elkaar on- en offline ontmoeten. We laten concrete oplossingen zien en nemen opdrachtgevers en ketenpartners mee in oplossingen voor problemen en vraagstukken.

Het Plein

Oprichting van Het Plein, voor de eerste maal op de Vakbeurs Openbare Ruimte (VOR), samen optrekkend met NVTL en BNO. Het ontwerp is van Carien van Boxtel.

Het Plein wordt voor de VOR 2018 opgebouwd naar ontwerp van Lucie Nijsen

Bureau Sant en Co ontwerpt de derde editie van Het Plein voor VOR 2019

Door de pandemie, veroorzaakt door Covid-19 is er geen vakbeurs

Beurzen mogen weer en Het Plein toont tijdens de VOR 2021 hoe de partners die openbare ruimte een kwalitatieve impuls kunnen geven. De eyecatcher is dit jaar een waterval naar het voorbeeld van de waterval op de Changi luchthaven in Singapore.

Jeroen Marseille ontwierp Het Plein voor de VOR 2022. Het partnerschap bestaat inmiddels uit 12 bedrijven en er wordt nagedacht over Het Plein als kennisplatform. Ook buiten de vakbeurzen om.

Het Plein organiseert de eerste twee, goedbezochte vakexcursies en een delegatie van Het Plein neemt voor de eerste maal deel aan de KlimaatExpo in Houten. De deelnemers komen na een brainstormsessie met een eigen ontwerp voor de Vakbeurs Openbare Ruimte.

Email:

info@hetorplein.nl