PUTkast

Installatietechniek onmisbaar voor plein als hart van de stad

Een plein gaat pas leven als er reuring is. Een markt, kermis of ander evenement trekken mensen. De beschikbaarheid van elektriciteit is daarbij een voorwaarde.

Van oudsher is het kloppend hart van een dorp of stad het centraal gelegen plein. Hier stond de waterpomp en hier werd handel gedreven. Een plek om samen te komen. Ook tegenwoordig heeft een plein meerdere functies, hier worden bijvoorbeeld de weekmarkt of andere evenementen gehouden. Hiervoor zijn onder meer elektrische voorzieningen nodig. PUTkast BV is de allround specialist voor technisch straatmeubilair, zowel ondergronds als bovengronds. “Wij kunnen het gehele traject voor een succesvolle implementatie en efficiënt beheer van PUTkasten en STRAATkasten begeleiden”, vertelt directeur Marco Ekelmans.

Bij de inrichting van een plein komen veel partijen samen die voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat moeten zorgen. Een goede samenwerking is daarbij essentieel, en aandacht voor kwaliteit en vakmanschap moet voorop staan. Dat is de boodschap van tien bedrijven die zich presenteren op Het Plein tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. Ekelmans: ”Een plein of straat is meer dan alleen kijken naar het project met kosten. Na de oplevering dient het resultaat ook goed te functioneren. Wij willen aandacht voor de totale cost of onwership. Vaak kan met een geringe investering aan de voorkant hoge periodieke exploitatiekosten worden vermeden. Op het plein staan verschillende organisaties met totaal verschillende vaardigheden die laten zien dat kwaliteit en vakmanschap leidt tot duurzame resultaten. Iedere deelnemer kan vanuit haar specifieke vakkennis laten zien hoe dit kan. Dit scheelt een bezoeker een enorme zoektocht op de beurs. In feite is een bezoek aan het plein al voldoende om alle facetten in de openbare ruimte bij elkaar te vinden. Wel zo makkelijk.”

Naast een gezamenlijke boodschap is Ekelmans helder over de specifieke bijdrage die PUTkast kan leveren: “Wij merken vaak dat installatietechniek bij het inrichten van de openbare ruimte een sluitpost is waar onvoldoende aandacht en kennis wordt besteed. Het ontwerpen en maken van een bijvoorbeeld een markt- of evenementeninstallatie is een specialisme. Wij zien vaak genoeg in de praktijk dat door onkunde onnodig veel gemeenschapsgeld wordt verspild. Wij willen bezoekers aan Het Plein bewust maken dat installatietechniek in een vroegtijdig stadium de aandacht krijgt die het verdient.”

Bezoek onze website: www.putkast.nl