Steenbakkerij Vande Moortel

Kwaliteit gebakken klinkers bepalend voor duurzaamheid openbare ruimte

Hoe je een plein ook inricht, verharding is één van de basiselementen. Welk soort verharding ook gebruikt wordt, het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de openbare ruimte.

Een veel gekozen optie is de gebakken klinker, die in veel kleurstellingen beschikbaar is. Steenbakkerij Vande Moortel bestaat al sinds 1864 en is een professionele en internationaal georiënteerde zelfstandige Belgische fabrikant van zowel moderne als zeer ambachtelijk ogende gebakken klinkers en gevelstenen. “De materialen van Vande Moortel onderscheiden zich van de Nederlandse steenfabrikanten door haar esthetische kenmerken (bijv. kleur, bijzondere afmetingen) alsook door een uitzonderlijk hoge technische kwaliteitsstandaard”, vertelt Jaap Suurmeijer van Vande Moortel. Het bedrijf is één van de tien exposanten die zich presenteren op Het Plein van de Dag van de Openbare Ruimte. De beursbezoeker vindt hier alle disciplines bij elkaar die benodigd zijn voor het inrichten van een plein.

“Het Plein is niet alleen een hele fraaie en intieme locatie op de Dag van de Openbare Ruimte”, vervolgt Suurmeijer. “Het is ook niet alleen een verzameling organisaties die tot de top van hun segment behoren. Het Plein is veel meer dan dat. Het Plein is een ontmoetingsplek waar kennis, ambacht, kwaliteit, échte duurzaamheid en puur vakmanschap samen komen. Omdat wij ons volledig kunnen vinden in de filosofie achter Het Plein én omdat het naadloos aansluit bij waar wij al sedert 1864 voor staan, doen wij uiteraard heel erg graag mee!”

Op Het Plein vindt Suurmeijer gelijkgestemden. “Wat heel sterk opvalt is dat iedere deelnemer dezelfde visie deelt voor onze gemeenschappelijke openbare ruimte. Wij zijn onafhankelijk van elkaar opererende bedrijven, terwijl we ondertussen elkaar regelmatig tegen komen bij de verschillende projecten in heel Nederland. Onze individuele expertises worden in feite door ontwerpers, ingenieurs en opdrachtgevers samengebracht voor de projecten in hun stad, dorp of gemeenschap. Bij die projecten versterken wij elkaar.”

Op Het Plein loopt de bezoeker natuurlijk op de gebakken klinkers van Vande Moortel. “Net als voor elk plein, elke straat of elke woonwijk heeft een gebakken klinker toegevoegde waarde. Wij tonen dit met onze gebakken klinkers die op Het Plein verwerkt zijn”, aldus Suurmeijer. “Vande Moortel is de enige fabrikant van straatbakstenen met een hoog onderscheidend vermogen in zowel esthetische als kwalitatief technische zin en daardoor van toegevoegde waarde voor de bezoekers van de Vakbeurs Openbare Ruimte 2018 als deelnemer aan Het Plein.”

Bezoek onze website: www.vandemoortel.be