Zorgeloos groen

Groen als onmisbaar element bij de inrichting van de openbare ruimte

‘Bloemen houden van mensen’ is al jaren dé slogan die mensen er meer toe moet bewegen om bloemen en planten in huis te halen. Ook in de openbare ruimte zijn groen en bloemen zeer belangrijk voor de uitstraling van de openbare ruimte. Het beheer kan kostbaar en tijdrovend zijn, maar dat hoeft niet!

In het buitenland, kijk bijvoorbeeld naar Frankrijk, blinken steden en dorpen uit in het letterlijk opfleuren van de openbare ruimte. In Nederland ziet men ook steeds meer de toegevoegde waarde van bloemen en planten. Buro Mien Ruys is een tuin- en landschapsarchitectenbureau met een specialisatie in beplanting. De laatste jaren steeds meer gericht op onderhoudsarme en kleurrijke beplantingen voor het openbaar groen. Samen met de Enk Groen en Golf en Boot & Dart is Buro Mien Ruys partner voor het concept Zorgeloos Groen, dat tijdens de Dag van de Openbare Ruimte gepresenteerd wordt op Het Plein. “In samenspraak met Carien van Boxtel, die het ontwerp oor de inrichting van Het Plein maakt, verzorg ik de beplantingssamenstelling volgens het Zorgeloos Groen concept”, vertelt Scholma. “Samenwerking gaat altijd over kennis delen en krachten bundelen. Daar wordt kennis en creativiteit gedeeld waardoor het resultaat meer is dan de som der delen”, motiveert Scholma haar bijdrage.

De bijdrage van Buro Mien Ruys, een gerenommeerd speler op het gebied van landschapsarchitectuur, benadrukt het belang van groen in de openbare ruimte, zeker nu steden en dorpen geconfronteerd worden met zaken als hittestress en klimaatadaptatie. Waarom niet het nuttige met het aangename verenigen en van de openbare ruimte een kleurig geheel maken!

Bezoek onze website: www.zorgeloosgroen.eu