Behoud de kracht van de lente!

23 mei 2023 | Blogs, Leefbaarheid

Wanneer men naar buiten kijkt, of beter nog, buiten loopt, wordt men begroet door een scala aan verfrissende groentinten. Vooral in het voorjaar, waarbij dit jaar de regen ook haar bijdrage heeft geleverd, springt het groen extra in het oog. De natuur creëert prachtige combinaties van groen, variërend van een zachte, lichte tint tot een diepere, donkere kleur. Van ontluikende bladeren tot volle bloei. Deze ontwikkeling, beginnend in februari en maart, gaat gepaard met een enorme energie. Niet alleen in de planten zelf, dat spreekt voor zich, maar het geeft ook mensen energie, zelfs als ze zich daar niet bewust van zijn in de vorm van vitamine G.

De mate waarin mensen aandacht hebben voor hun omgeving en de natuur kan variëren. Desalniettemin wordt uit onderzoek steeds duidelijker dat de aanwezigheid van veel natuurlijk groen in woon- en werkomgevingen een positief effect heeft op het welzijn van mensen. De veerkrachtige energie van de lente die de natuur tentoonspreidt, zouden we dan ook het liefst vangen in een flesje, zodat we er langer van kunnen genieten.

Het is mogelijk om te blijven genieten van groei en bloei door middel van zorgvuldig samengestelde plantencombinaties. Daarvoor hebben wij het concept Zorgeloos Groen ontwikkeld. Achter Zorgeloos Groen gaat een samenwerkingsverband schuil tussen Buro Mien Ruys, De Enk Groen & Golf en Boot & Dart Kwekerijen.

Zorgeloos en langdurig groen

Zorgeloos Groen vormt een kleurrijk en levendig alternatief voor de gebruikelijke, soms saaie openbare groenvoorzieningen. Terwijl wij het concept van Zorgeloos Groen in wijken implementeren, ontvangen onze hoveniers al positieve reacties op hun werk en de gecreëerde omgeving. We merken dat deze positieve waardering aanhoudt na de aanleg, gezien het feit dat er tijdens het onderhoud aanzienlijk minder afval in de borders en perken wordt aangetroffen. Buurtbewoners moedigen elkaar aan om het netjes te houden, waardoor een positieve dynamiek rondom het groen ontstaat.

Op deze manier behouden we vrijwel het hele jaar door het positieve gevoel van de kracht van groen en de natuur. In de zomer brengen bloemkleuren of opvallende bladkleuren de nodige variatie en aantrekkelijkheid. De snelle bodembedekking vermindert onderhoudskosten omdat onkruid nauwelijks kans krijgt om te groeien. Zorgeloos Groen wordt niet gemaaid vanwege de aanwezigheid van duurzaam geteelde heesters en heesterrozen. Mulchlagen zorgen ervoor dat de bodem niet uitdroogt.

Zorgeloos Groen doet zijn naam eer aan. Groen om zorgeloos van te genieten, het hele jaar door.

Met vriendelijke groet,
Frans Reulink
Directeur De Enk Groen & Golf

Stuur Frans een email

Meer informatie