Binnenstedelijke stadverfraaier. Met licht.

29 mrt 2023 | Leefbaarheid, Veiligheid

Het Plein is uitgebreid! Met licht, hoe logisch is dat?! Van advies tot afvoer en voor bestratingsvormen, waterpartijen, beplanting, bomen, meubilair en nu ook openbare verlichting kan een opdrachtgever bij Het Plein terecht. Selux is onze nieuwe partner. Een Duits, ruim 75-jarig, producent dat high end buitenverlichting produceert. De Nederlandse vestiging, al meer dan 25 jaar op onze bodem gevestigd, focust zich volledig op verlichting voor de openbare ruimte.


Het team, dat vanuit Rotterdam opereert, bestaat uit vier personen. Wij vroegen accountmanager Gerald van Wieringen om het bedrijf en de producten van Selux voor het voetlicht te brengen.
‘De oorspronkelijke naam van Selux is “Semper Lux” en dit betekent: er is altijd licht. Het hoofdkantoor zit in Berlijn. Onze verlichtingsarmaturen en bijbehoren worden geproduceerd in Duitsland en in Frankrijk.
Onze producten kenmerken zich door duurzaamheid en door het design. Zo hebben wij in ons assortiment de serie Olivio, met een tulpvormig armatuur. Dit is een ontwerp van een Rotterdamse landschapsarchitect. Wanneer je meerdere armaturen aan de bijbehorende conische mast bevestigt, dan creëer je als het ware een soort tulpenboeket. Deze Olivio kom je in Nederland in ontzettend veel plaatsen tegen op kades, boulevards, pleinen, stadhuispleinen en andere locaties waar veel mensen komen. Wij noemen onszelf dan ook wel binnenstedelijke stadverfraaiers.

Daarom denken wij goed bij Het Plein aan te sluiten. Tijdens projecten kwamen we de andere partners al regelmatig tegen. Licht is natuurlijk een essentieel onderdeel van de openbare ruimte. Met licht creëer je sfeer en veiligheid. We geven advies over welk vermogen LED lichtbron en -niveau te gebruiken. Tendensen in de buitenruimte gaan richting warmere kleurtemperaturen, houten masten en verlichtingsconcepten die gebruik maken van zonne-energie. De buitenruimte is de nieuwe huiskamer.

In Nederland is er meer en meer behoefte om van alles te observeren en te meten en daar worden nogal eens de lichtpalen voor gebruikt. Wij bieden die mogelijkheid ook en hebben alle slimme oplossingen, zoals camera’s, in de paal geïntegreerd, zodat het beeld stijlvol blijft.’
Op de website van Selux vindt de bezoeker verschillende stijlen van armaturen en onze nieuwe innovatieve Circulaire Licht Profielen. De Olivio, Lif, Elo en Line zijn in Nederland de meest verkochte series, maar er is zoveel meer te zien. Binnenstedelijke stadverfraaiers met licht, dat is Selux.

Selux verlichting bij het Radboud in Nijmegen

Meer informatie