De Grasbetonsteen zoals de Foundingfather Josef Metten heeft bedacht in de jaren ’60 krijgt anno 2023 een nieuwe vorm.

5 okt 2023 | Innovatie

Al in de jaren zestig van de vorige eeuw vond Josef Metten de inmiddels alom bekende grasbetonsteen uit en legde daarmee de basis voor de meest geproduceerde betonsteen ter wereld. Nu introduceert deze Duitse familie onderneming de opvolging met een nieuwe eigentijdse variant onder de naam Greenline®- Grasvoegensteen. Het betreft een grasvoegensteen met een bijzondere en voor patent aangemelde producteigenschap.

De Greenline® is ontwikkeld met het oog op een stedelijke omgeving waarin architecten en ontwerpers functionaliteit, ecologie en esthetica gecombineerd willen zien. Deze nieuwe grasvoegensteen voldoet aan deze eisen en door zijn creatieve karakter kan er eindeloos mee gevarieerd worden.

Flexibele voegbreedte, veel mogelijkheden

De voegbreedte is flexibel door de twee verschillende afstandhouders. Door de steen 180° te draaien veranderd de voegbreedte van een 2,5 cm naar een 5 cm brede voeg. Hierdoor is een voegaandeel tot 30% in de verharding mogelijk. De Greenline®- Grasvoegensteen in het formaat 30x15x8 cm is zo geconstrueerd dat deze combineerbaar is met andere METTEN stenen met behoud van dezelfde rastermaat. Het biedt daarmee de mogelijkheid van een speelse vloeiende overgang van een gesloten of waterpasseerbare naar een groene voeg en omgekeerd. Een hoge stabiliteit van de bestrating is gegarandeerd door de speciale vorm van de afstandhouders. De doordachte vorm geeft een stevige verankering in de totale bestrating wat een stabiel verhardingsoppervlak garandeert.

De Greenline®-Grasvoegensteen is standaard leverbaar in een tweetal kleuren in een architectuurbeton oppervlak. Op maat gemaakt zijn er 3 andere oppervlaktebewerkingen mogelijk al dan niet met de aanvullende CleanTop® bescherming of met de luchtzuiverende BlueAir® toplaag.

Lees meer over de Greenline®-Grasvoegensteen op de website van Metten Stein + Design.

Neem bij interesse contact op met Marcel Schemkes.

Meer informatie