Het Plein: Over samenwerkingen gesproken…

10 jul 2024 | Deelnemers, Projecten

Het Plein is, dat weet je inmiddels, een samenwerkingsverband van een groep bedrijven die allemaal heel goed zijn in een specifiek aspect van de openbare ruimte. Van aanleg en beplanting tot engineering, van meubilair tot verlichting, van bestrating tot hemelafvoer en nog veel meer. Sommige deelnemers treffen elkaar nu en dan of vaker in een project. Andere keren is er een gerichte samenwerking. Zoals tussen De Enk Groen & Golf en Ingenieursbureau SmitsRinsma.

De Enk in haar huidige vorm bestaat 10 jaar. In 2014 namen Frans Reulink en Gerard van der Werf deze tak over van Heijmans Sport & Groen. De focus van De Enk ligt naast golfbanen en sportvelden zeker ook op terreininrichting, daktuinen en groenvoorzieningen. Dit, gecombineerd met het leefbaar houden/maken van de (semi)openbare ruimte heeft een enorme vlucht genomen. Op het portfolio van De Enk prijken opvallende en prijswinnende projecten, zoals De Groene Kaap, een bijzondere en grote daktuin in Rotterdam, de tuinen van Paleis ’t Loo en het leeuwenverblijf in dierentuin Artis. 

Veel projecten komen tot stand in samenwerking met Advies- en ingenieursbureau SmitsRinsma. Deze samenwerking dateert van veel langer dan de afgelopen tien jaar. Denk eerder aan 1973 toen er ook bij het ingenieursbureau nog een andere directie aan het roer stond. De bedrijven herkennen elkaar in hun ambities als het gaat om klanttevredenheid, kwaliteit en, desnoods ongevraagd, net dat stapje extra zetten.

Waar deze twee bedrijven elkaar nog meer versterken, waardoor opdrachtgevers mogen rekenen op een meer dan fantastisch resultaat, is te lezen in het nieuwe digitaal magazine dat De Enk rondom het tienjarig bestaan publiceerde.

Een groeiend overzicht van projecten waarbij meerdere partners van Het Plein betrokken zijn, vind je op onze projectenpagina.

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van De Enk Groen & Golf? Stuur dan een mailtje naar Frans Reulink.