Maximaal minimalistisch

Openbare verlichting. Hoe anders kan het, dan we gewend zijn? Selux, de verlichtingspartner van Het Plein, presenteert een verlichtingsconcept die LINE heet. Eenmaal geïnstalleerd, is dat ook al wat je ziet. Een ranke, slanke lijn, met in de mast de verlichting verwerkt, die via sublieme reflectortechniek de grond bereikt en daar voor een symmetrische of asymmetrische bundel licht zorgt. Wie kiest voor de lichtkleuren 2200K of 2700K, beschermt ook nog eens insecten die normaal gesproken op licht afkomen.

Selux staat bekend om de bijzondere openbare verlichting en de innovatieve ideeën. Zo publiceerden wij onlangs een bericht over Nature Centric Lighting, openbare verlichting waar mens, dier en natuur wel bij varen. De nieuwe LINE-familie heeft een minimalistisch design en neemt weinig ruimte in beslag. Je zou kunnen zeggen dat het palen zijn. Maar dan wel hele mooie.

In de openbare verlichting is gebruikelijk dat het licht vanuit een horizontale positie, bovenaan de lichtmast, op de straat schijnt. Selux stuurt met LINE het licht vanuit een verticale lijn naar de straat en dat mogen we gerust revolutionair noemen. Het licht komt via maximaal 12 gestapelde reflectoren die asymmetrisch licht geven. De reflectoren werken indirect en via een parabolische reflector waardoor het verlichte oppervlakte meer dan 180 graden bestrijkt rondom de LINE mast.


Zilver, goud en zwart

Er kan gekozen worden voor diverse lichtkleurtemperaturen, voor zilveren, gouden en zwarte reflectoren. Dit gecombineerd met warme lichte kleuren zoals 2200 K of 2700 K en of met rood licht (620 nm), beschermen we de behoeften van insecten en andere dieren en zorgen daarnaast voor een aangename lichtervaring en een gevoel van welzijn. De precieze lichtverspreiding voorkomt storend strooilicht en beschermt zo ook tegen lichtvervuiling.

De LINE masten zijn leverbaar in zwart, grafiet, grijs en diverse aardetinten. Daarbij kan gekozen worden voor installatie van een enkele reflector tot maximaal 12 reflectoren. Het lichtbereik varieert daarmee van 500 lm tot 6000 lm. Deze modules met reflectoren kunnen aan alle zijden en op alle hoogten worden geïnstalleerd, waardoor er ook specifiek voetgangerslicht gecreëerd kan worden.

Kortom, LINE verlicht straten, paden en pleinen allemaal vanuit één verticale lijn. De LINE familie bevat ook modules voor montage aan de mast, als bollard uitvoering en wandarmaturen.

Meer weten?
Neem contact op met:
Selux Benelux NV
info@selux.nl

Gerald van Wieringen, accountmanager bij Selux Benelux NV